[Q] [3G] Connected by wvdial , but system shows "no connection"

As title ;
I've managed to use the wvdial to dial to the 3G network successfully.
(wvdial is shiped from Botbrew-basil)

The ssh connection , telnet , even the w3m in terminal emulator are working properly.
"ifconfig" shows that ppp0 is up and everything seems to be well-settled.

But unfortunately ...... the system status bar said that "there is no available connection" .
And all the browsers and other applications in GUI failed to connect to the Internet.


So......
Is there anyway to tell the android system that "Hey ! The connection is available !!! " ?
Command line solutions are Okay for me , too.




P.S.PPP widget is not suitable for me because its behavior.
(I'll explain in device background.)


=============================
device background :

I flashed my ASUS TF101g from its stock ROM (Honeycomb)
to the REVOLVER 4 ROM (ICS) , which is available from

Most of things works fine except that 3G seemed not to be detected by the system.
APN settings and any config toward Mobile Network is not responding.

PPP widget is a solution provided and it works well.
However , my tab also plays a role as an access point for my laptops .

After dialing , PPP widget will "wrap" the connection to be "WIFI",
and the hot-spot sharing function will be forced to shutdown by the system immediately.
The wifi card just cannot serve others while it's acting as a client ......

Here are some logs :

System Information:

Code:
# uname -a Linux localhost 2.6.39.4 #1 SMP PREEMPT Fri May 25 22:47:02 CST 2012 armv7l GNU/Linux

3G module :
Huawei EM820W

Dial Message:

Code:
# wvdial --> Ignoring malformed input line: ";[Dialer Defaults]" --> WvDial: Internet dialer version 1.61 --> Cannot get information for serial port. --> Initializing modem. --> Sending: ATZ OK --> Sending: ATZ ATZ OK --> Sending: ATQ0 V1 E0 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ATQ0 V1 E0 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 OK --> Sending: AT+CGDCONT=1, "IP","Internet" OK --> Modem initialized. --> Sending: ATDT*99# --> Waiting for carrier. CONNECT 21600000 --> Carrier detected. Starting PPP immediately. --> Starting pppd at Sat Nov 23 13:57:23 2013 --> Pid of pppd: 8178 --> Using interface ppp0 --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> local IP address 100.81.xxx.xx --> pppd: �"@��u --> remote IP address 10.64.64.64 --> pppd: �"@��u --> primary DNS address 61.31.233.1 --> pppd: �"@��u --> secondary DNS address 168.95.1.1 --> pppd: �"@��u ^C Caught signal 2: Attempting to exit gracefully... --> Terminating on signal 15 --> pppd: �"@��u --> Connect time 1.0 minutes. --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> pppd: �"@��u --> Disconnecting at Sat Nov 23 13:58:27 2013

I don't know why there is so escape character , the locale is set to be zh_TW.utf8. I tried us_EN.utf8 and POSIX , the problem remains.

Misery Kernel error log:

Code:
[19706.535004] fxz-option_resume entered [19706.535299] option_open()+ [19706.536024] Wake28 for irq=326 [19706.536749] option_open()- [19706.540709] option_close()+ [19706.541428] option_close()- [19709.007449] fxz-option_suspend entered [19709.008544] option: option_instat_callback: error -2 [19709.008917] fxz-option_suspend entered [19709.009278] fxz-option_suspend entered [19709.009936] fxz-option_suspend entered [19709.010310] fxz-option_suspend entered [19709.010677] fxz-option_suspend entered [19709.011732] option: option_instat_callback: error -2 [19709.554349] usb_wwan: version magic '2.6.36.3-00005-g5dff38c SMP preempt mod_unload ARMv7 ' should be '2.6.39.4 SMP preempt mod_unload ARMv7 ' [19709.556632] usb_wwan: Unknown symbol _test_and_set_bit_le (err 0) [19709.557757] usb_wwan: Unknown symbol _clear_bit_le (err 0) [19709.564941] option: version magic '2.6.36.3-00005-g5dff38c SMP preempt mod_unload ARMv7 ' should be '2.6.39.4 SMP preempt mod_unload ARMv7 ' [19709.569786] option: module is already loaded

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by ggibson
2 hours ago
Last post by quinten39
33 minutes ago
Last post by orobel
58 minutes ago
Last post by kwelch
3 hours ago
Last post by dbotsford
4 hours ago
Last post by bprohaska
4 hours ago
Last post by maegan.volkman
2 hours ago
Last post by bprice
2 hours ago
Last post by wborer
1 hour ago